Prințul Charles a devenit în ultima perioadă cel mai mare lobbyist al României. Odată cu lansarea filmului documentar „Wild Carpathia”, prințul moștenitor al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a ținut să vorbească din nou despre originile sale românești.

 

„Genealogia arată că sunt un descendent al lui Vlad Ţepeş. Aşa că am o legătură cu România”, declară cu fermitate Prințul Charles. Acest lucru este privit cu mult scepticism de către istorici, având în vedere faptul că prințul britanic deține 250.000 de hectare de pădure virgină, ceea ce reprezinta 65 la sută din totalul suprafeţelor împădurite ale Europei.

 

 

Părerile privind originile românești ale Prințului Charles sunt împărțite în rândul istoricilor români, Dinu C. Girescu declarând că nu poate da un verdict în acest sens. „Nu ştiu ce să spun. E posibil, dar nu pot nici confirma, nici infirma. Însă Alteţa Sa este un om extrem de serios, iar opiniile sale sunt foarte ferme”. Profesorul Ion Bulei, de la Universitatea din București, consideră că o astfel de ipoteză este neverosimilă și nu își poate explica de unde apar aceste idei.

 

Indiferent de originile reale ale Prințului Charles, faptul care contează în acest moment este că imaginea României este susținută de notorietatea unui reprezentant al Casei Regale britanice, factor ce reprezintă un real plus în atragerea investitorilor și a turiștilor la noi în țară.

 

 

Prințul Charles pune mare accent pe faptul că oamenii din România au o legătură foarte strânsă cu natura, lucru pe care nu îl regăsește în Marea Britanie, acesta considerând că „nu există un produs de export mai bun pentru România decât Transilvania. Nici Marea Britanie nu are o astfel de comoară”.

 

“Veșnicia locurilor” este factorul primar care ar trebui să atragă turiștii străini în țara noastră pentru că o vizită în România este ca o „întoarcere în timp”, după cum consideră Prințul Charles.

 

Capitalul de imagine de care beneficiază țara noastră prin documentarul „€œWild Carpathia”, este unul de luat în seamă, acest film fiind considerat de critici „cel mai frumos documentar realizat vreodată despre România”. Rămâne ca cele 4 episoade ale seriei „€œWild Carpathia” să fie bine primite și prin lobbyul pe care îl face Prințul Charles, cumulat cu imaginile spectaculoase din Munții Carpați prezentate în documentar, România să beneficieze de o creștere din punct de vedere turistic și economic.

 

 

Prințul Charles: „Este ultimul colţ din Europa unde tradiţiile se păstrează nealterate. Trebuie ca lumea să conştientizeze lucrul acesta înainte de a fi prea târziu. Hrăneşte sufletul şi inima. Asta îţi face, până la urmă, România”