Studenţii mai multor facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti au participat zilele trecute la proteste. Unii dintre ei au strigat că „vin din sesiune pentru naţiune”, alţii i-au făcut urări ministrului Educaţiei sau l-au invitat să îşi dea demisia, dar cea mai mare parte s-a solidarizat cu manifestaţia în ansamblu. În acelaşi timp, studenţii Facultăţii de Litere au ţinut să publice un document prin care anunţă faptul că lucrează la un manifest şi prin care subliniază ideea că nu vor să fie asociaţi vreunei forţe politice.

 

Citeşte şi: Complexul politicianului român de a fura revoluţii. Cine urmează acum?


„Suntem solidari cu revendicările celor din stradă, dar nu suntem de acord cu modul în care acestea sunt realizate. După cum foarte bine se știe, cei mai mulți dintre studenții ieșiți în stradă sunt „racolați” de diversele partide politice și practic transferă toate aceste revendicări partidelor politice aflate în opoziție. Cu alte cuvinte, trecerea puterii de la un partid la altul prin manipularea maselor. Nicidecum reforme.
 
Din aceste motive, studenții Facultății de Litere vor să sublinieze faptul că nu vor face jocurile politice ale niciunui partid care se luptă pentru a pune mână pe putere, întrucât, credem noi, toți politicienii sunt vinovați în egală măsură de situația actuală.
 
De asemenea, credem că nu vom câștiga nimic dacă vom schimba un politician cu altul, ci vom avea de câștigat numai în cazul în care aceste manifestări vor conduce la o profundă transformare normativă și legislativă care să confere o transparență mai mare.
 
Dacă studenții acestei facultăți PROTESTEAZĂ, PROTESTEAZ
Ă împotriva ÎNTREGII CLASE POLITICE, de orice coloratură politică, iar nu în numele unui partid din opoziție, care, pe seama noastră și a altora, să preia puterea.
 
Numai în cazul în care viitoarea clasă politică ne va accepta cererile, vom accepta să fim numiți „PROTESTATARI”. Dacă nu înțelegem că nu putem protesta fără o bază anume, fără siguranța că nu au suferit oameni degeaba în numele unor persoane care dirijează totul din culise, fără un program concret pe care să-l cunoască fiecare protestatar și, mai ales, fiecare politician, nu vom fi de partea nimănui!
 
 


Rugăm seriozitate şi credinţă în schimbare!
Studenții Facultăţii de Litere”
 

 

Citeşte şi Notă pentru politicieni: Mulţimea din stradă nu e vidă!


 
Interesele şi privilegiile câtorva dintre asociaţiile studenţeşti au mai fost de altfel dezbătute de membrii comunităţii academice în urmă cu două luni, atunci când amfiteatrul Vasile Pîrvan al Facultăţii de Istorie a fost ocupat pentru 100 de ore.