Albert Einstein, marele fizician de origine germană, s-a născut pe 14 martie 1879, în orașul Ulm, din Regatul Württemberg, parte a Imperiului German și a decedat pe data de 18 aprilie 1955, la Princeton, New Jersey. Pe lângă cele 300 de lucrări științifice și cele 150 de lucrări de altă natură, din diverse domenii, Einstein a lăsat în urmă și 10 lecții de viață, sfaturi utile, pentru a trai fericit și împlinit.

 

Citeşte şi: 15 lucruri fascinante pe care nu le stiati despre creierul uman

 

Este considerat și la ora actuală ca fiind cel mai influent fizician al secolului XX, devenind celebru în primul rând pentru Teoria Relativității formulată în anul 1905, E=mc2, care a ajuns să fie cea mai cunoscută ecuație din istorie! De asemenea, marele om de știință german a primit și Premiul Nobel pentru Fizică în anul 1921.

 

 

Fiind un bun cunoscător al legilor matematicii și fizicii, Albert Einstein nu și-a renegat niciodată latura sa umană, precizând că fără imaginație nu poate exista mai nimic, fiind un ferm susținător al gândirii libere: „Uneori, imaginația este mai importantă decât știința” / „Sometimes, imagination is more important than knowledge„.

 

Cele 10 lecții de viață lăsate în urmă de marele fizician stau și acum drept model pentru o bună parte din oamenii care i-au admirat lucrările, realizările, modul de a trăi, dar mai ales gândirea.

 
 
 1. Urmărește-ți curiozitatea! 

 

 2. Perseverența este de neprețuit

 
 3. Concentrează-te pe prezent!
 

 4. Imaginația este puternică

 

 5. Fă greșeli!

 

 6. Trăiește în moment!

 

 7. Creează valoare

 

 8. Nu te aștepta la rezultate diferite

 

 9. Cunoașterea vine din experiență

 

10. Învață regulile și apoi joacă mai bine

 

 

Citeşte şi: Cei mai inteligenti 10 oameni din lume (in viata)

 

Albert Einstein este și va rămâne unul dintre cei mai iubiți oameni de știință ai tuturor timpurilor pentru simplul fapt că tot timpul a avut o deschidere față de alți oameni și a reușit să formeze un echilibru între știință(fizică) și viața de zi cu zi, explicând fenomenele compelexe pe înțelesul tuturor.