Acesta este genul de articol care vă va face să vă gândiți de două ori mai bine în ceea ce privește orice obicei pe care îl practicați în mod cotidian, mai ales că majoritatea persoanelor din ziua de azi ascultă muzică aproape peste tot, pe stradă, la metrou, în autbuz, în gară în săli de așteptare și așa mai departe.

 

Citeşte şi: Ce jucării high-tech se vor ieftini anul acesta

 

 

Căștile de urechi, mai ales cele cu burete și cele care se introduc în ureche, pot adăposti ceară de urechi, mizerie, particule de transpirație, bacterii, virusuri și alți microbi care vă pot intra în organism de fiecare dată când vă puneți căștile pe cap.

 

Conform Institutului Național de Sănătate din Statele Unite ale Americii, folosirea căștilor de urechi timp de doar o oră pe zi duce la o creștere a nivelului bacteriilor de 700 de ori.

 
 

Pentru cei care folosesc același set de căști sau fac schimburi între ei, veștile sunt și mai grave. Din cauza coloniilor de bacterii și microbi care se găsesc în interiorul căștilor, căștile de urechi se află pe primele poziții în topul lucrurilor care nu ar trebui împărțite sau folosite în comun, alături de șervețele, perii de păr și lentile de contact.

 

Citeşte şi: Secretul fericirii: 10 sfaturi pentru o viata mai fericita

 

Unul dintre studiile efectuate de Online Journal of Health and Allied Services relevă faptul că folosirea în comun a căștilor de urechi prezintă un potențial ridicat de a transmite boli de la o persoană la alta prin schimbul inevitabil de microbi și bacterii dintre oameni.

 

Sursa: Voices.Yahoo