Un evreu în vârstă din Brooklyn și-a petrecut decenii întregi corespondând cu lideri ai lumii precum John Fitzgerald Kennedy, Ayatollah Khomeini și Muammar Gaddafi. Louis Schlamowitz are acasă peste 60 de albume pline cu corespondență și cu fotografii semnate de liderii lumii.
În apartamentul lui Schlamowitz din Brooklyn, o fotografie de la fostul președinte american John Fitzgerald Kennedy stă la loc de cinste deasupra unei poze cu Generalul Manuel Noriega din Panama, semnată cu urări de bine.
Regina Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord este singura care „i-a scăpat” lui Louis Schlamowitz, aceasta nerăspunzându-i personal vânătorului de autografe în vârstă de 81 de ani. Cel puțin până acum. „Regina le scrie înapoi doar oamenilor pe care i-a cunoscut”, a explicat Schlamowitz. Cu toate acestea, bătrânul evreu prețuiește o fotografie, veche de 30 de ani, în care apare Regina împreună cu Prințul Philip, trimisă de către Palatul Buckingham.
Pasiunea lui Louis Schlamowitz de a coresponda cu liderii lumii a început când a fost trimis în Coreea cu armata americană în anul 1953. Un prieten i-a sugerat să folosească o felicitare de Crăciun pe care o avea în plus pentru a-i scrie președintelui american Harry Truman, cu speranța că poate acesta chiar îi va răspunde. În momentul în care acesta a primit un răspuns înapoi, Louis Schlamowitz și-a găsit menirea.
A început să caute prin ziare și prin reviste, notând numele persoanelor publice și reținând aniversările și zilele de naștere ale acestora. „Nu toată lumea îmi răspunde, dar cei mai mulți o fac. Eu le scriu lucruri frumoase, dar asta nu înseamnă că sunt sincer”, a precizat colecționarul de scrisori din Brooklyn.
Schlamowitz, un evreu convins, a corespondat cu lideri din Orientul Mijlociu care nu recunosc statul Israel. Îi place să spună că a câștigat mai mult cu scrisorile sale decât ce s-a realizat prin ocazionalele mustrări ale unor rabini.
Printre oamenii cu care coresponda foarte mult se număra fostul lider libian, Muammar Gaddafi, pe care l-a felicitat cu ocazia aniversării revoluției sale. În schimbul scrisorilor sale, a primit numeroase răspunsuri care erau total împotriva politicilor practicate de Statele Unite ale Americii și Israel. ”Am încetat să-i mai scriu în anul 2000. M-am săturat de toată propagandă lui.”, a subliniat Louis Schlamowitz.
Pasiunea lui de a coresponda cu liderii lumii care erau împotriva Statelor Unite ale Americii i-au adus acestuia numeroase vizite din partea FBI și CIA de-a lungul anilor. Gaddafi a fost un subiect foarte important pentru CIA având în vedere că acesta era suspectat ca fiind în spatele bombardării din Lockerbie.
În ciuda numeroaselor interogări la care a fost supus, Schlamowitz a rămas mândru de albumele sale din Orientul Mijlociu. Acestea cuprind scrisori și fotografii de la Ayatollah Ruhollah Khomeini din Iran, fostul lider al Organizației pentru Eliberarea Palestinei, Yasser Arafat și președintele egiptean Amwar Sadat, asasinat în 1981.
Primăvara arabă a dus la eliberarea din funcțiile de conducere a unor lideri cu care Schlamowitz coresponda, cum ar fi Hosni Mubarak din Egipt, care i-a trimis o felicitare de Crăciun din Cairo. „Cred că Mubarak a făcut ceea ce trebuia făcut în momentul în care a decis să renunțe la Egipt. Și Gaddafi trebuia să facă la fel. Politica este un joc brutal”, a concluzionat Schlamowitz.
Numeroasa colecție de autografe, scrisori și poze cu liderii mondiali sau alte persoane publice, au transformat micuțul apartament din Brooklyn într-un adevărat loc de pelerinaj pentru cei interesați.
Louis Schlamowitz a vândut câteva obiecte din colecțiile cu Marilyn Monroe și John Fitzgerald Kennedy, dar cele mai multe albume au rămas complete, acesta dorind să le ofere cadou familiei sale. Următoarele „ținte” pentru bătrânul colecționar sunt Barack Obama și Prima Doamnă Michelle Obama, dar și guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, va primi o scrisoare cât de curând.
Deși recunoaște că nu mai poate mânui stiloul la fel de bine ca înainte, scrisul îl menține ocupat. Louis Schlamowitz a încheiat precizând modul în care vede el pasiunea sa: „Mă simt bine când îmi scriu și ei înapoi. Nu sunt special, sunt doar un om de rând și acum sunt o parte din istorie.”
Related posts
Categorii
- Auto-Moto (6)
- Casă și Grădină (28)
- Consilier al puterii (12)
- Job & Hobby (109)
- Lifestyle (12)
- Opinia noastră (39)
- Politica (51)
- Poveşti & Povestiri (93)
- Realitatea comentată (69)
- Realitatea explicată (99)
- Revista Presei (135)
- Sănătate (22)
- Știință și Tehnologie (4)
- Video (171)
Articole recente
- Ghid complet pentru renovarea acoperișului: De la planificare la execuție
- Colțarele de tablă, adevărate eroine în industria construcțiilor
- Ce este un parc fotovoltaic și de ce merită să investești într-un astfel de business
- Coșuri de fum ceramice: află tot ce trebuie să știi despre ele!
- Tiprui de produse pe care sa le ai in vedere atunci cand renovezi
- Află tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unui camin de batrani pentru îngrijirea corespunzătoare a unei persoane dragi!
- Iti doresti un semineu pe lemne? Afla tot ce trebuie sa stii despre el!
- Hrană umedă potrivită pentru câini: cum să alegi varianta perfecta pentru animalul tău de companie?
- Implantologie dentară: află ce soluții ai pentru a te bucura de o dantură frumoasă!
- Ce inseamna adezivi PUR? Afla mai multe despre produsele pe baza de propilena