DailyMail informează că un atac cibernetic foarte bine pus la punct a dus la furtul a 45.000 de conturi de Facebook. Majoritatea acestor conturi sunt din Marea Britanie, dar lucrul îngrijorător este că virusul se răspândește rapid, de la cont la cont.
Citește și: Cele mai populare pagini Facebook
Pentru furtul conturilor de Facebook, hackerii au folosit virusul de tip worm, Ramnit, care se utilizează de cele mai multe ori la furtul detaliilor bancare de la corporații. Cercetătorii se tem că acești hackeri vor folosi conturile furate pentru a trimite linkuri infectate și celorlalți utilizatori care încă nu au fost atacați.
Dând click pe linkurile pe care le primiți de la prietenii voștri de pe Facebook, veți fi redirecționați către site-uri infectate care vor donwloada virusul de tip worm direct pe calculatorul vostru personal. Astfel, deveniți și voi victime ale atacurilor cibernetice.
De asemenea, cercetătorii britanici informează că parolele celor 45.000 de conturi furate pot fi folosite și pentru a accesa serviciile de e-mail ale utilizatorilor de Facebook deja infectați.
Toți cei care folosesc aceeași parolă pentru e-mail, rețele sociale și pentru alte site-uri, se supun la mari riscuri în cazul în care worm-ul le va infecta calculatorul.
Seculert, compania de securitate care analizează acest fenomen, estimează că 69% dintre conturile infectate sunt din Marea Britanie. Cu toate acestea, răspândirea virusului este una rapidă și foarte greu de controlat, ea necesitând contribuția utilizatorilor de Facebook care nu au fost încă afectați de acest virus.
Termenul de „worm” este unul tehnic care denumește un program folosit de hackeri și care se poate răspândi fără ajutorul oamenilor, gradul de periculozitate al acestui tip de virus fiind mult mai ridicat.
Virusul worm Ramnit este atât de eficient încât se estimează că 17.3% din calculatoarele infectate recent în întreaga lume sunt din cauza acestuia, fapt îngrijorător având în vedere larga sa arie de răspândire.
Pentru a evita riscul de a contacta worm-ul Ramnit ar trebui să vă schimbați parolele de e-mail, Facebook, Twitter, Microsoft Outlook și de la orice alt site pe care aveți cont. În cazul în care nu doriți să vă schimbați parolele trebuie să fiți foarte atenți la ce mesaje și ce site-uri primiți pe Facebook de la prietenii voștri.
Dacă mesajul este trimis în limba engleză și vine din partea unei persoane care nu obișnuiește să posteze acest gen de linkuri sau nu folosește un limbaj ca cel din mesaj, este recomandat să nu accesați pagina respectivă pentru a evita riscul de a fi infectat.
O altă metodă recomandată este să vă documentați bine despre acest fenomen și să postați linkuri informative pe peretele vostru cu o scurtă explicație adecvată pentru a aduce la cunoștință prietenilor voștri riscurile la care se supun.
Având în vedere că trăim în epoca digitală, virușii din mediul online apar în număr din ce în ce mai mare și se răspândesc din ce în ce mai rapid. Cel mai simplu mod de a combate virușii este de a comunica cu prietenii pe rețele de socializare sau pe e-mail și de a-i informa în cazul în care vi se pare ceva ciudat la profilul lor sau la al vostru.
Pentru a evita infectarea cu viruși de tip worm este indicat să citiți articole specializate pe această temă și să le dați mai departe prietenilor voștri prin toate mijloacele posibile. Atacuri cibernetice vor fi mereu, dar prin răspândirea informațiilor utile mai departe le puteți diminua numărul.
Citește și: Cei mai urmăriţi oameni de pe Internet
Foto: HaberMonitor.com
Related posts
Categorii
- Auto-Moto (6)
- Casă și Grădină (28)
- Consilier al puterii (12)
- Job & Hobby (109)
- Lifestyle (12)
- Opinia noastră (39)
- Politica (51)
- Poveşti & Povestiri (93)
- Realitatea comentată (69)
- Realitatea explicată (99)
- Revista Presei (135)
- Sănătate (22)
- Știință și Tehnologie (4)
- Video (171)
Articole recente
- Ghid complet pentru renovarea acoperișului: De la planificare la execuție
- Colțarele de tablă, adevărate eroine în industria construcțiilor
- Ce este un parc fotovoltaic și de ce merită să investești într-un astfel de business
- Coșuri de fum ceramice: află tot ce trebuie să știi despre ele!
- Tiprui de produse pe care sa le ai in vedere atunci cand renovezi
- Află tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unui camin de batrani pentru îngrijirea corespunzătoare a unei persoane dragi!
- Iti doresti un semineu pe lemne? Afla tot ce trebuie sa stii despre el!
- Hrană umedă potrivită pentru câini: cum să alegi varianta perfecta pentru animalul tău de companie?
- Implantologie dentară: află ce soluții ai pentru a te bucura de o dantură frumoasă!
- Ce inseamna adezivi PUR? Afla mai multe despre produsele pe baza de propilena