Casa Angelescu sau Palazzo Lido de astăzi, în care s-a deschis după doi ani de restaurare, un restaurant și “gourmet club”, a fost şi este un loc mereu cu luminile aprinse şi cu lume multă care intră şi iese. Casa Angelescu a fost şi rămâne o bucăţică din istoria Bucureştiului.

 

 

 

Citeşte şi: FOTOREPORTAJ: Spitalul Caritas, o ruina

 

 

În biblioteca incredibilă, cu 40.000 de volume colecţionate din întreaga lume, în bibilioteca din casa de pe C.A. Rosetti, domnul Angelescu, pe rând membru in Comitetul National pentru Marea Unire, Ministru al Lucrărilor Publice, Ministru al Instrucţiunii Publice, Cultelor şi Artelor, Consilier Regal, Preşedinte al Ateneului Român şi membru al Academiei Romane a stat construindu-şi discursurile şi calculându-şi deciziile pe care avea să le ia pentru România.

 

 

Astăzi, impozanta casă Angelescu îşi deschide porţile, după ce au fost realizate ample lucrări restaurare conform planurilor iniţiale, restaurantul găzduit de această clădire reprezintând o investiţie în valoare de 1.730.000 euro.

 

 

 

 

 

Fiind un loc marcat de amintirea unor întâlniri de taină ale Partidului Liberal, a cărei istorie au construit-o şi susţinut-o doctorul Constantin Angelescu şi întreaga sa familie, Casa domnului Angelescu nu putea să fie un loc despre care să nu se vorbească mult.

 

 

 

Povestea Casei Lido începe 1904, când doctorul Constantin Angelescu, împreună cu soţia sa au decis să cumpere un teren în centrul oraşului, pe lungul Bulevard al Colţei, planificând construcţia unei case pentru familia lor. După doi ani,  “cea mai mare reuşită a arhitectului N. Socolescu”, după cum era numită de oamenii vremii, era gata. Micul Paris avea s-o admire şi s-o numească “Casa Lido”.

 

 

 

 

 

Citeşte şi: Brancusi, readus in tara ignorantei

 

Odată cu perioada comunistă, Casa doctorului Angelescu va trece printr-o grea încercare, urmând să treacă prin razboiul cu urme adânci al retrocedării şi să fie subiectul unui nesfârşit şir de procese. Victoria pe care o reprezintă restaurarea Casei Lido şi transformarea acesteia într-un loc deschis publicului, în care turiştii şi bucureştenii pot petrece momente plăcute este alături de Hotel Cişmigiu sau Casa Eliad numai una din transformările spectaculoase petrecute în ultimul timp, care redau speranţa unui Bucureşti ce-şi recapătă identitatea.