România politică nu mai are de foarte mult timp acel aer elitist din perioada interbelică, când sub stema Monarhiei, cel puțin în aparență, aveam și noi o țară civilizată. De la țărani la înalta clasă, toată lumea părea mai civilizată sau cel puțin nu era atât de stridentă în prostie.

 

Citeşte şi: Plagiatul lui Ponta deschide calea meritocraţiei

 

Pentru românii care se tem de OTV-izarea României, avem un anunț trist. Acest lucru deja a început, dar contrar așteptărilor, a pornit de sus în jos, de la politicieni, la simpli cetățeni. Fapt îngrijorător pentru viitorul țării, având în vedere că tot mai mulți politicieni abandonează normele gramaticii și își fură unul altuia „dezacoardele”.

 

 

În politica românească s-a ajuns la nivelul în care o poți practica doar dacă ești prost sau hoț. Una din două sau amândouă. Altcumva nu există. USL-ul propune o alternativă împotriva hoților de la PDL, dar afișele și pliantele lor sunt de o limbă română „șchioapă”, probabil pentru a atrage ultima fărâmă de electorat pro Traian Băsescu sau pentru a-i asimila pe votanții Dan Diaconescu.

Politica se face pe limba și pe înțelesul tuturor! Nu?

 

 

 

 

 

Luând serios în considerare alternativa, ceea ce ar presupune demiterea lui Traian Băsescu, nu ai cum să nu te gândești la cine va veni în locul lui, când vezi pliantele scrise parcă pentru cei care suferă de sindromul Down.

 

Românii, din 1989 încoace, au fost mereu puși în situația de a alege răul cel mai mic, dintre două rele mari. Ce ne facem acum? Știm cu siguranță că ambele variante sunt rele, dar care este mai rea? Ar trebui să facem un Referendum pentru a stabili valorile românilor: hoția sau prostia? Promovăm incompetența sau îndemânarea în jonglarea legii? Ce alegem acum?

 

Preferăm să fim conduși de PROȘTI sau de HOȚI? Nu există niciun dubiu în privința faptului că majoritatea politicienilor noștri stăpânesc ambele „virtuți” menționate mai sus și totuși: care sunt proștii și care sunt hoții până la urmă?

 

 

 

Gafele gramaticale și furtul din banul public au fost apanajul ambelor tabere până acum, iar noi trebuie să mergem la vot să alegem dacă vrem să fim conduși de hoți și/sau proști sau poate vrem alternativa care ne prezintă pe tavă aceeași ofertă.

 

E greu de crezut că avem un lider politic care să nu fie părtinitor la prostie sau la furt, din simplul motiv că niciun partid autohton nu va promova oameni care să nu fie corupți sau proști. Pe cei corupți îi vor promova pentru că vor avea cu ce să îi șantajeze și astfel îi vor controla din umbră, iar pe cei proști îi vor putea manevra după bunul plac, scoțându-i țapi ispășitori de fiecare dată când apare un dosar.

 

Citeşte şi: Cum au trecut 20 de ani de promisiuni în afişe electorale?

 

În ambele situații, un lucru e cert. Românii sunt condamnați în a fi conduși de prostie și hoție până când nu va mai fi nimic de furat în țara asta, iar atunci, cărămidă cu cărămidă, trebuie să o luăm de la capăt și să ne clădim o Românie de care să fim mândri, o Românie de care să nu ne fie rușine și silă de fiecare dată când liderii noștri politici își deschid gura.