Români de toate vârstele, dar și străini, s-au adunat sâmbătă, 21 iulie, de la ora 09:00, la Aeroportul Băneasa, pentru începutul Spectacolului Aviatic Internațional București 2012 (BIAS 2012 – Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition 2012), spectacol care s-a întins până duminică după-amiază.

 

Citeşte şi: Cât de rapid etichetăm oamenii? (Morala din Aeroport)

 

 

 

 

 

 

Star-urile acestui show au fost italienii de la Frecce Tricolori care au zburat cu 10 avioane și turcii de la Turkish Stars care au zburat cu 7 avioane, ambele echipe pilotând supersonice. Prestațiile lor au fost impresionante, unele de-a dreptul superbe, reușind să țină publicul cu ochii ațintiți către cer aproape neîntrerupt, timp de 4 ore, în ciuda soarelui puternic care a bătut toată ziua. 

 

 

 

 

 

 

Nu s-au lăsat mai prejos nici ai noștri, cei din Aeroclubul României, care ne-au arătat de ce sunt capabili, executând anumite numere chiar mai bine decât italienii sau turcii, cum ar fi inima desenată pe cer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spre sfârșitul spectacolului de zi s-a arătat pe cer una dintre legendele aviației și anume Jurgis Kairys. Acesta este un lituanian care anul acesta a împlinit 60 de ani, dar care categoric nu-și „zboară vârsta”. El este pilot și inginer de aeronave renumit pentru unele manevre specifice lui, unele dintre ele purtându-i și numele: „roata lui Kairys”, „cobra”, „micul looping”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeşte şi: Top 10 cele mai iubite aeroporturi din lume

 

Show-ul de sâmbătă a continuat cu concerte susținute de Narcotic Sound și Delia, iar seara cu încă un număr aviatic susținut de Forțele Aeriene Române și Aeroclubul Român, „Zbor în Crepuscul”, plin de efecte pirotehnice și artificii care au încântat publicul.