Alegerea cadoului perfect poate să reprezinte o problemă foarte mare în anumite momente ale vieţii noastre. Indiferent dacă este vorba despre o aniversare, o sărbătoare, o recompensă sau un simplu gest de afecţiune, de multe ori ne stresăm, neştiind ce anume ar fi mai potrivit să cumpărăm sau să facem.

 

Cadoul perfect trebuie să fie reflexia persoanei care îl primeşte, îmbinată cu relaţia pe care o avem cu acesta şi/sau mesajul pe care vrem să îl transmitem.

 

Dacă avem timp şi ne dorim foarte mult să ne implicăm, ne putem pune o mulţime de întrebări care să ne îndrume şi să ne poarte către cadoul perfect.

 

Lista care ne ajută… uneori

 

– ce îi place să colecţioneze?

– ce obiecte are prin casă?

– ce ştiu sau mi-a spus că îi lipseşte?

– ce hobby-uri are?

– iau legătura cu o cunoştinţă de-ale persoanei respective(mama, tata, prietenul, prietena, căţelul, pisica), care mă va ajuta

 

Dacă nu vrem să ne chinuim foarte mult sau nu avem timpul necesar, putem să recurgem mereu la variantele clasice, unele banale… şi totuşi foarte sigure:

 

– dulciuri(de orice fel; de preferat să vina într-o cutie)

– o sticlă de băutură rafinată

– amulete sau obiecte norocoase(majoritatea persoanelor se bucură atunci când cineva vrea să le înmâne puţin noroc)

– cravate pentru bărbaţi

– bijuterii pentru femei

– cărţi (de preferat sunt cele motivaţionale, deoarece sunt variate şi putem să găsim foarte uşor ceva reprezentativ persoanei căreia îi facem cadoul)

 

Cadouri cu buget redus

Dacă vrem să impresionăm sau să transmitem un mesaj anume, putem recurge la tertipuri de genul:

 

cadou pentru mama: într-o pungă de celofan punem tot ceea ce înseamnă ea pentru noi, de exemplu: un bec pentru că ne luminează, sare(cu trimitere la povestea “Sarea în bucate”), o cărticică pentru că e înţeleaptă şi multe alte lucruri de acest gen.

 

– cadou pentru un student: într-o pungă de celofan punem tot ceea ce credem ca nu trebuie să îi lipsească, de exemplu: un borcan de zacuscă, o pâine, un pix, pateu, o doză de bere… poate?

 

– după ce umplem respectiva pungă de celofan, “o strângem de gât”, îi punem o fundiţă şi gata.(împreună cu această pungă-cadou, putem face şi o mică “scrisorică”/listă, care să explice semnificaţia tuturor obiectelor respective)

 

Ideea constă în faptul că putem să facem cadouri extrem de amuzante şi/sau deosebite, prin care putem să impresionăm şi dacă ne punem numai puţin mintea la contribuţie. Obiectele pe care le alegem pot să reprezinte persoana respectivă din mai multe puncte de vedere: relaţia pe care o avem cu ea, profesia pe care o are, hobby-urile acesteia, ce îi place să mănânce.

 

De reţinut este faptul că orice cadou care vine într-un ambalaj frumos şi cu fundiţă, va arata mult mai bine şi ne va scoate mai repede din încurcătură.

 

Foto: Xerxy.com