Pompiliu Bota, avocatul care a înfiinţat primul barou “paralel” din ţară, va fi prezent marţi, 23.04.2012, ora 18:00, la conferinţa “Baroul Bota – o alternativă în avocatură”, la sediul Casei de Cultura a Studenţilor Bucureşti.

 

Citeşte şi: Constitutia Romaniei, obiect de studiu ce ar fi de introdus in programa de liceu

 

Pornind de la problemele celor care termină o facultate de Drept şi doresc să devină avocaţi, dar trebuie să treacă mai întâi  prin procedurile sinoase şi uneori viciate de obiceiuri româneşti ale admiterii în barou, conferinţa prezinta o alternativă în avocatură.

 

Conferinţa organizată de către Societatea Studenţilor Universităţii Bucureşti (SSUB) se adresează tuturor celor care s-au gândit să devină avocaţi şi s-au temut că fără un sistem de relaţii nu vor putea profesa în România, dar şi celor doar interesaţi să dezbată această problemă. Propunându-şi să explice studenţilor şi absolvenţilor de Drept care sunt mizele şi aspectele practice legate de funcţionarea barourilor din România, conferinţa care îl va avea pe invitat pe Pompiliu Bota va da ocazia studenţilor să afle inofrmaţii despre alternativa pe care o propune baroul Bota, unde sunt înscrişi în prezent aproximativ 2500 de avocaţi.

 

Barourile paralele înfiinţate de Pompilu Bota cu câţiva ani în urmă au creat numeroase controverse în sistemul juridic. În ciuda tuturor încercărilor, adversarii „Baroului Bota” nu au reuşit să îi oprească ascensiunea şi să îl scoată în afară legii. Baroul este ordinul profesional al avocaților. Este un organism profesional, administrativ și juridicțional de apărare și de reglementare a profesiei de avocat.

 

De la înfiinţarea barourilor paralele, membrii lor au fost trimişi în judecată în nenumărate rânduri, dar în mai toate cazurile pârâţii au fost achitaţi. Totuşi, jurisprudenţă instanţelor de judecată nu a fost constantă, fapt ce indică deficienţele din sistemul nostru juridic.

 

Citeşte şi: Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti (ASUB) face jocurile ARD. Atac dur la adresa lui Vlad Nistor

 

Cei interesaţi de dezbaterea problemelor puse de această conferinţă, se  pot înscrie prin completarea unui formular de înscriere pe care îl puteţi găsi aici. La eveniment  vor participa mai mulţi membri ai Uniunii Naţionale a Barourilor din România UNBR, reprezentanţi ai sudenţilor din Universitatea din Bcureşti, Universitatea Titu Maiorescu, Hyperion şi Spiru Haret.